Ανακοίνωση για το τάισμα και περίθαλψη των ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Μετά τις τελευταίες πυρκαγιές στην Αττική, αξιοσημείωτη είναι η προσφορά εθελοντών στο τάισμα και την περίθαλψη των ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας καλεί τους επισκέπτες του Δρυμού, να αποφεύγουν το τάισμα των ζώων καθώς η παροχή τροφής σε αυτά εμπεριέχει κινδύνους για την άγρια πανίδα και δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα εξάρτησης, που ανατρέπουν τους φυσικούς κανόνες. Εφιστούμε την προσοχή στα εξής:

  • Οι ενέργειες αυτές πρέπει να περιορίζονται στα καμένα και μόνο κοντά σε οικισμούς και κατοικίες, τηρώντας τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.
  • Στις ευρύτερες καμένες περιοχές και δάση της Αττικής, μια τέτοια ενέργεια θα επιφέρει αύξηση των αδέσποτων ζώων, αποτέλεσμα ανεπιθύμητο στα φυσικά οικοσυστήματα.
  • Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, όπου δεν επιτρέπεται η εισαγωγή τροφής ξένης προς τη φύση της άγριας πανίδας, που μόνο βλάβη προκαλεί στη βιοκοινότητα. Επίσης δεν χρειάζεται να αφήνετε δοχεία με νερό. Τα ζώα από μόνα τους θα βρουν νερό στη φύση.

 

Θερμή παράκληση προς όλους:
Όταν βρίσκεστε στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας μην ταΐζετε τα ζώα! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους.
Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των υπευθύνων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο