Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Virginijus Sinkevicius στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας καλωσόρισε και ξενάγησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο στις αναγεννημένες περιοχές του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας αλλά και στη μια από τις δύο προτεινόμενες περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα του Εθνικού Σχέδιου Αναδασώσεων. Τον κ. Sinkevicius συνόδευαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος  Αραβώσης,  εκπρόσωποί από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, την Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, την Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής, το Δασαρχείο Πάρνηθας και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ο ευρωπαιος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Sinkevicius τόνισε τη σημασία της προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων από τη κλιμματική κρίση που βιώνουμε.

Στη συνέχεια ο κ. Sinkevicius επισκέφθηκε σημεία του ελατοδάσους, όπου η φύση έχει αναγεννηθεί φυσικά αλλά και περιοχές που έχουν αναδασωθεί τεχνητά μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007, ενημερώθηκε από εκπρόσωπου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας για το πρόγραμμα των αναδασώσεων που ακολουθήθηκε από τον Φορέα.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο